Stilul tranzițional de design interior este potrivit pentru amenajarea biroului de acasă a copilului atunci când vrei ca întreaga locuință să păstreze un aspect contemporan, fără a renunța, însă, la atmosfera primitoare și la accentele jucăușe pe care cei mici le îndrăgesc.
Stilul tranzițional combină cu succes simplitatea contemporanului, căldura stilului tradițional, notele ludice putând fi integrate cu ușurință. În acest fel, vei reuși să amenajezi un spațiu confortabil, în care copilul se va putea concentra și va putea fi productiv, fiind înconjurat de elemente care-l încurajează să-și folosească din plin creativitatea și imaginația.
Amenajarea biroului pentru copil: reguli de bază
6 idei de amenajare a biroului pentru copil în stil tranzițional
Amenajarea biroului pentru copil: mobilă și decorațiuni în stil tranzițional
Amenajarea biroului pentru copil: reguli de bază
Găsește un spațiu bine luminat
Înainte să începi să cauți mobilă și accesorii pentru biroul copilului, asigură-te că spațiul în care urmează să-l amenajezi este bine luminat și are cel puțin o fereastră. Astfel, pe durata zilei nu va fi nevoie ca cel mic să folosească iluminatul artificial și nici să stea într-o poziție incorectă și inconfortabilă doar pentru a vedea clar scrisul.
Alege o zonă a locuinței ferită de zgomote și alte distracții
Amenajează biroul celui mic într-o zonă liniștită, ferită de zgomote sau alte distracții. De preferat ar fi ca spațiul de lucru și studiu al copilului să fie departe de bucătărie și living, încăperi în care membrii familiei vorbesc tare, se uită la TV sau ascultă muzică.
Ia în considerare interesele copilului
Dacă cel mic este fan al unei echipe de fotbal, lasă-l să-și decoreze biroul sau un raft cu tematica echipei respectivă. În cazul în care copilul iubește benzile desenate, lasă-l să-și pună câteva figurine cu eroii preferați în birou. În acest fel, celui mic îi va face plăcere să-și petreacă timpul în această încăpere.
6 idei de amenajare a biroului pentru copil în stil tranzițional
1. Optează pentru tonuri “potolite”
Chiar dacă verdele, albastrul și rozul aprins sunt niște nuanțe populare, pentru a obține aspectul modern și primitor al stilului tranzițional, este recomandat ca tonurile predominante să fie mai “potolite”.
În plus, folosind astfel de culori, te asiguri că designul biroului va fi pe placul celui mic și peste câțiva ani. Nu te feri de elemente jucăușe precum covoare în formă de animăluțe și accesorii de birou vesele, având grijă, însă, ca acestea să fie în ton cu cromatica liniștită a spațiului.
-
Roz cu tentă gri (peignoir). Această nuanță subtilă de roz cu subtonuri gri arată minunat într-un birou pentru copii și poate fi combinată cu accente mai intense de culoare.
-
Roz cu tentă maro (sulking room pink). O nuanță care bate mai mult înspre maro decât înspre roz, sulking room pink poate fi folosită pentru a vopsi un perete al biroului și asortată cu mobilier din lemn în nuanțe calde și accesorii albe și arămii.
-
Albastru cu pigment indigo (stone blue). O nuanță de albastru subtilă, care poate fi aplicată pe jumătatea de jos a pereților biroului și asortată cu mobilier din lemn în tonuri pale și accesorii albastre.
-
Gri albăstrui (parma gray). Poți vopsi toți pereții biroului celui mic cu această nuanță. Arată foarte bine împreună cu accesorii albe și de culoarea untului și piese de mobilier din lemn deschis la culoare.
-
Albastru-cerneală (stiffkey blue). Este o nuanță puternică, cel mai probabil pe placul copiilor mai mari, de peste 7 ani. Stiffkey blue arată bine pe toți pereții unui birou care primește multă lumina naturală și se asortează cu mobilier alb și gri pal și cu accesorii roșii sau portocalii.
-
Verde fumuriu (green smoke). Dacă celui mic îi place verdele, această nuanță este suficient de intensă pentru a nu trece neobservată, fără o obosi, însă, ochiul. Dacă biroul primește suficientă lumina naturală, poți vopsi pereții în verde fumuriu, însă păstrează tavanul și ramele ferestrelor albe. Green smoke se asortează cu mobila din lemn în tonuri calde și accesoriile portocalii, aramii și ruginii.
-
Verde-albăstrui închis (oval room blue). Pentru un aspect delicat al biroului, vopsește jumătatea de jos a pereților în această nuanță, lăsând jumătatea superioară albă. Asortează oval room blue cu mobilă și accesorii navy, albe și galbene.
-
Verde-albăstrui (green blue). O nuanță puțin mai verde decât oval room blue, însă cu aceleași subtonuri albastre, green blue poate fi folosită pentru vopsirea tuturor pereților încăperii. Optează pentru piese de mobilier albe și accesorii în nuanțe navy și culoarea bronzului.
2. Acordă importanță corpurilor de depozitare
Pentru a nu lasă toate obiectele de scris, cărțile, caietele, jucăriile și restul lucrurilor la vedere, achiziționează dulapuri, cufere și rafturi pentru depozitarea lor. În acest fel, vei păstra aspectul modern și ordonat al stilului tranzițional, iar obiectele celui mic vor fi bine organizate. Dacă biroul este mic, un dulap “până în tavan” va da impresia de încăpere mai înaltă și implicit mai spațioasă.
3. Creează un perete accent
Poți face acest lucru vopsind peretele respectiv într-o culoare diferită, aplicând tapet sau decorându-l cu desene și fotografii ale copilului. Poți profita de ocazie și transforma crearea unui perete accent într-un proiect distractiv pe care să-l faci împreună cu cel mic.
4. Alege o lustră modernă
Iluminatul este unul dintre aspectele esențiale ale stilului tranzițional de design interior. Aspectul specific este unul contemporan, ce poate fi obținut printr-o lustră aplicată (lampă spot sau molecular light fixture). Acest tip de corp de iluminat este, de asemenea, practic într-un birou, deoarece poate fi reglat astfel încât să lumineze zonele încăperii pe care vrei să le pui în evidență.
5. Accente metalice
Accentele metalice sunt recomandate în birourile moderne ale copiilor: acestea se potrivesc stilului tranzițional și pot fi combinate cu elemente ludice, cum sunt imprimeurile vesele. De exemplu, poți opta pentru o lustră aurie, de culoarea bronzului sau arămie. Poți opta pentru un singur accent metalic, ori poți folosi mai multe.
6. Covoare cu personalitate
Covoarele sunt o parte importantă a stilului tranzițional. Pentru biroul celui mic, este recomandat să te îndrepți spre covoare în culori neutre, care scot în evidență designul încăperii. De asemenea, poți achiziționa un covor cu un imprimeu sau o textură aparte, care adaugă o notă specială biroului.
Pentru alegerea și aranjarea pieselor de mobilier conform regulilor stilului tranzițional, citește acest ghid de pe blogul nostru.
Amenajarea biroului pentru copil: mobilă și decorațiuni în stil tranzițional
Îți prezentăm în continuare cateva piese de mobilier si decoratiuni în stil tranzițional potrivite pentru biroul celui mic.
Acest dulap din lemn stratificat este ideal pentru ca cei mici să-și țină instrumentele de scris, pictat și desenat, cărțile, caietele, jucăriile și alte obiecte. Corpul este prevăzut în partea de jos cu trei cutii pe roți, cu mâner, ce se pot scoate cu totul.
Acest scaun este realizat din ratan natural, netratat și disponibil în trei culori: albastru, verde și alb. Este o piesă de mobilier practică, rezistentă, confortabilă și foarte ușor de întreținut.
Raft bibliotecă din mesteacăn, Third Shelf
Realizată din lemn de mesteacăn, biblioteca Third Shelf îi da celui mic posibilitatea de a-și expune cărțile preferate într-un mod creativ. Cele mai atractive coperți pot, de asemenea, fi afișate și decora într-un mod inedit biroul copilului.
Vezi aici și alte modele de biblioteci.
Covor din lână lucrat manual
Acest covoraș din lână în formă de urs este perfect pentru a înveseli biroul copilului și a adăuga o notă jucăușă și primitoare spațiului.
Din aceeași gamă mai există și covorase în formă de zebră, leopard si panda.
Vezi aici și alte modele de covoare pentru copii.
Suport pentru creioane
Această decorațiune realizată din lemn de fag este un element simpatic și practic pentru a avea creioanele mereu la îndemână. Suportul vine cu 24 de creioane colorate incluse și poate fi folosi de copii începând cu vârsta de 3 ani.
Căni din porțelan cu animale
Cănile cu animale sunt disponibile în mai multe modele: elefant, zebră, hipopotam, pumă și maimuță. Sunt niște obiecte practice, din care cel mic poate bea apă, însă reprezintă și elemente deosebite de decor.
Urmând regulile și punând în practică ideile din acest ghid, vei reușit să amenajezi biroul copilului în stil tranzițional, astfel încât cel mic să se simtă creativ și productiv în spațiul de lucru de acasă.