Blog

Stilul tranzițional combină cu succes elemente care aparțin diferitelor orientări de design interior, obținând un echilibru perfect între nou și vechi. Acesta este caracterizat de o trecere uniformă de la elemente clasice, specifice unui stil de design tradițional, la modernitate și decor contemporan. Ca rezultat, poți obține încăperi confortabile și pline de viață.

 

Livingul este locul în care ne...

Citeste mai mult

Stilul tranzițional combină cu succes elemente care aparțin diferitelor orientări de design interior, obținând un echilibru perfect între nou și vechi. Acesta este caracterizat de o trecere uniformă de la elemente clasice, specifice unui stil de design tradițional, la modernitate și decor contemporan. Ca rezultat, poți obține încăperi confortabile și pline de viață.

 

Livingul este locul în care ne petrecem cel mai mult timp, așa că probabil îți dorești ca acesta să fie decorat cât mai frumos. Mai jos, avem pentru tine câteva sfaturi despre cum să amenajezi un living în stil tranzițional, care sunt regulile de bază și ce piese de mobilier poți folosi cu succes.

Ce este stilul tranzițional?

Stilul tranzițional, supranumit și “noul clasic”, reprezintă o variantă modernizată a tradiționalismului. Este un stil călduros și proaspăt, aducând o pată de culoare stilului contemporan rece. 

Caracteristicile stilului tranzițional

Așa cum a fost prezentat mai sus, această orientare de design însumează caracteristici specifice mai multor stiluri. Într-o încăpere amenajată folosind principii tranziționale, vei întâlni atât elemente de decor mai tradiționale, cât și piese incredibil de moderne.

 

Ceea ce scoate în evidență stilul tranzițional este unicitatea. Desigur, unele elemente sunt comune, dar cei care optează pentru o astfel de amenajare au multă libertate la dispoziție. Folosind combinații de linii curbe, care curg lin, cu liniile drepte moderne, ei pot combina cele două elemente opuse oricum doresc. Secretul este să păstreze un echilibru, pentru a evita excesele.

 

O încăpere amenajată astfel este incredibil de confortabilă și primitoare. Aceasta păstrează partea sofisticată a stilului clasic, dar reușește totuși să fie mai prietenoasă. Elementele contemporane fac ca spațiul să nu fie demodat, dar combinația sa cu celelalte decorațiuni ajută camera să nu fie impersonală. Așadar, un living tranzițional este perfect pentru a primi musafiri.

Reguli de design interior specifice stilului tranzițional

Pentru a putea amenaja casa în stil tranzițional, va trebui să respecți câteva reguli pentru a obține camere frumoase, decorate cu gust. Deși există nenumărate strategii la care poți apela și poți fi creativ, există câteva lucruri de care să ții cont. Acestea vor face livingul să iasă în evidență și îl încadrează perfect în acest stil de design interior.

 

O primă regulă constă în alegerea unor culori cât mai neutre. Acestea includ albul, cremul, kaki-ul, griul și, ocazional, culori cu un impact mai mare, precum nuanțele mai închise de maro. Tonurile mai deschise sunt predominante, iar culorile închise pot fi folosite pe alocuri, în calitate de accente.

 

Având în vedere caracteristicile principale ale acestui stil, vei ști că acesta abordează contrastele. Mai specific, poți obține balansul dintre nou și vechi prin folosirea de linii și texturi diferite. În afara combinațiilor de linii curbe și drepte, poți combina materiale precum lemnul cu sticla și metalul. Contrastele pot fi obținute și prin diferite textile.

 

În cele din urmă, stilul tranzițional este echilibrat și nu este caracterizat de excese. De aceea, trebuie să fii atent în momentul alegerii accesoriilor și a obiectelor de decor. Este recomandat să încorporezi cât mai puține elemente de acest fel, pentru a nu încărca spațiul. Poți alege un singur element decorativ principal, care să atragă atenția, în favoarea mai multor piese mai mici. 

Idei de amenajare pentru un living în stil tranzițional

Te-ai decis asupra acestui stil dar nu știi cum îl poți pune aplicare în livingul tău? Ideile de mai jos îți pot fi de ajutor în alegerea pieselor de mobilier, a decorațiunilor și a materialelor perfecte.

Alegerea culorilor

Pentru un aspect echilibrat, secretul este să rămâi într-o zonă cât mai neutră când vine vorba de cromatica livingului. Pereții îi poți vopsi în alb, în timp ce mobila poate avea nuanțe de crem sau gri deschis. Tonurile calde sunt potrivite pentru un living mai mic, în timp ce tonurile reci completează perfect o încăpere mare, cu ferestre largi.

 

Pe alocuri, poți adăuga mici accente de culoare pentru a oferi vitalitate camerei. Există mai multe moduri de a încorpora culori mai puternice, precum ciocolatiul sau griul închis. Poți opta prin alegerea unui element de decor principal care să le conțină, cum ar fi un tablou modern și minimalist. Draperiile pot, de asemenea, să aibă o culoare mai puternică, dar și câteva pernuțe decorative, precum această pernă pătrată din stofă de culoare gri închis.

Alegerea texturilor potrivite

Contrastul dintre cele două componente ale stilului tranzițional se obține cu ușurință prin folosirea de diferite texturi în amenajarea livingului. Acest lucru este asigurat de diferitele materiale. Componenta tradițională aduce în prim-plan materiale precum lemnul și, din categoria textilelor, catifeaua, iar cea modernă vine cu elemente minimaliste precum sticla și metalul.

 

Îți recomandăm o măsuță de cafea modernă, cu textură rece, realizată din sticlă transparentă și inox. Aceasta pune în prim-plan forme inedite care vor atrage atenția și care se vor armoniza perfect cu alte elemente mai clasice. 

Piese de mobilier în stil tranzițional

Pentru alegerea mobilierului, va trebui să respecți principiile de culoare și textură specifice stilului tranzițional, dar te poți juca și cu formele. Poți opta pentru combinații de mobilier care aparțin fie stilului clasic, fie celui minimalist, sau poți găsi elemente care să încorporeze caracteristici din fiecare.

 

Piesa principală a unui living este canapeaua. Aceasta poate avea linii ușor curbate și poate fi confecționată din materiale confortabile, creând un spațiu primitor. Poți încerca această canapea grej de la Aniston, o combinație reușită între un look modern și clasic.

 

Scaunele și fotoliile pot fi orientate înspre stilul clasic, dar acest lucru nu este obligatoriu. În general, acestea încorporează cu succes liniile curbe și armonioase, sugerând confortul și relaxarea. Totuși, poți încerca un scaun care să combine texturi și modele. Tapițeria și liniile curbe duc cu gândul spre tradiționalism, pe când folosirea metalului și designul general se îndreaptă către modernism.

 

Livingul tău poate conține și un colț de servit masa, unde ai din nou ocazia să experimentezi cu diferite texturi. O masă pare o piesă de mobilier simplă, care nu îți oferă multe oportunități de explorat, dar acest lucru nu este adevărat. Îți recomandăm o masă din lemn masiv, cu picioare negre într-o formă unică. Contrastul dintre cele două culori creează impresia unor texturi diferite, iar liniile drepte sporesc această senzație.

Alegerea accesoriilor

Principala condiție a stilului tranzițional este folosirea minimă a accesoriilor, pentru a împiedica aglomerarea spațiului. Totuși, livingul fiind, în general, o cameră mai mare, poți profita de acest lucru și poți alege mai multe obiecte de decor decât în alte încăperi.

 

Un tablou contemporan poate completa perfect pereții livingului, dar poți merge și înspre partea tradițională cu decorațiunile. Un spațiu larg poate fi completat de mici statuete sau vaze în design cât mai clasic, precum și suporturi de lumânare cu linii armonioase, confecționat din fier.

 

Accentele moderne pot fi completate și de alte obiecte metalice, presărate pe alocuri, dar cu moderație, pentru a preveni supraîncărcarea camerei. În cele din urmă, nota finală va fi adusă de tehnologie, precum un televizor sau alte echipamente electronice nelipsite de obicei dintr-un living.

Alegerea corpurilor de iluminat

În funcție de componenta abordată, corpurile de iluminat pot participa și ele la adăugarea de linii și texturi. O soluție rapidă și practică este îndreptarea către latura modernă, prin folosirea de veioze metalice, cu linii clare, sau lustre de tip pendul, precum lustra Laos.

 

Dacă totuși optezi mai mult spre partea clasică, există și aici variante de succes la care poți apela. Veiozele tradiționale, cu abajururi luxoase, pot completa perfect o cameră de zi, dar vedeta stilului tranzițional în materie de corpuri de iluminat este alta - candelabrele. Acestea aduc stilul rococo direct în sufrageria ta, iar încorporarea unei lustre metalice sub această formă va transforma camera într-un adevărat loc de poveste.

Avantajele unui living în stil tranzițional

Poate te-ai întrebat de ce merită să îți decorezi livingul în stil tranzițional. Răspunsul este faptul că există nenumărate avantaje asociate cu acesta, dar unul dintre cele mai populare este, probabil, libertatea de amenajare. Există reguli și indicații pe care trebuie să le respecți, dar poți fi oricât de creativ dorești în momentul în care alegi mobila și decorațiunile.

 

De asemenea, acest stil preia elementele cele mai “prietenoase” din stilurile modern și clasic. Produsul final este un spațiu confortabil, ideal pentru relaxare. Astfel, vei obține un living primitor, stilat, în care să poți primi musafiri și să organizezi petreceri cu mult bun gust.

 

Un alt avantaj este faptul că stilul tranzițional nu se demodează. Acesta încorporează elemente clasice care vor fi întotdeauna adoptate de designerii interiori, dar și piese care sunt la modă. Astfel, vei obține un aspect proaspăt care va rămâne mereu în trenduri.

 

Amenajarea livingului în stil tranzițional este o alegere inspirată dacă dorești un spațiu primitor și confortabil. Prin combinațiile de materiale și texturi, de linii și culori, modernitatea se împletește cu stilul clasic și dă viață unei încăperi superbe și stilate.

Citeste mai mult

Stilul tranzițional reprezintă un mix perfect echilibrat de elemente contemporane și tradiționale. Cunoscut și sub numele de “noul clasic”, acesta constă într-o trecere de la stilul clasic la cel modern, realizată prin jocul culorilor, al texturilor și al liniilor obținută cu ajutorul mobilei și al materialelor. 


Mai jos, îți vom prezenta câteva reguli specifice amenajărilor...

Citeste mai mult

Stilul tranzițional reprezintă un mix perfect echilibrat de elemente contemporane și tradiționale. Cunoscut și sub numele de “noul clasic”, acesta constă într-o trecere de la stilul clasic la cel modern, realizată prin jocul culorilor, al texturilor și al liniilor obținută cu ajutorul mobilei și al materialelor. 


Mai jos, îți vom prezenta câteva reguli specifice amenajărilor interioare în stil tranzițional, câteva avantaje pentru care merită să îl abordezi, dar și idei și reguli de pus în practică pentru un dormitor în stil tranzițional în care să te simți confortabil.

Care sunt regulile de amenajare în stil tranzițional?

Acest stil de design interior reprezintă, de fapt, o combinație de stiluri diferite, în cazul acesta cel clasic și cel contemporan. Totuși, scopul său nu este acela de a atrage atenția în mod excesiv, tranziția dintre elemente fiind una lină și perfect echilibrată.


Astfel, stilul tranzițional aduce împreună materialele clasice precum lemnul, cu linii curbate și desăvârșite, și materialele moderne, precum metalul și sticla, care aduc în prim-plan linii și unghiuri drepte. Amestecul de texturi este obținut și prin câteva combinații de textile, iar tema cromatică este una neutră, fără prea multe accente.

Elemente de bază

Pentru a înțelege mai ușor principiile acestei orientări de design, îți prezentăm o mică schemă de care să ții cont atât pentru un dormitor în stil tranzițional, cât și pentru celelalte încăperi.

  • Piese de mobilier care îmbină liniile curbe cu cele drepte
  • Combinații de texturi obținute prin folosirea de diverse materiale: lemn, metal, sticlă, dar și diferite textile
  • Culori neutre, în tonuri de alb, gri, crem, kaki, cu posibilitatea de a folosi nuanțele mai închise (maro) pentru mici accente. De asemenea, se pot folosi subtonuri diferite ale aceleiași culori de bază
  • Decorațiuni și accesorii minime. Acest stil înclină către o singură piesă de decor mai mare în favoarea mai multor decorațiuni mici 

Avantajele unei încăperi amenajate în stil tranzițional

Te-ai întrebat de ce merită să îți amenajezi dormitorul în stil tranzițional? Acest mod inedit de aranjare a locuinței vine cu câteva avantaje pe care nu le poți ignora.

1.Stilul este unul confortabil și primitor

Elementele moderne sunt prezente, dar acestea nu sunt predominante, așa că încăperea nu va avea acea “răceală” specifică stilului contemporan. Adăugarea elementelor clasice vor transforma spațiul într-un loc extraordinar de confortabil și călduros. Tradiționalul lemn și culorile calde contribuie la crearea unei atmosfere prietenoase și primitoare, în care să te poți relaxa după o zi grea.

2.Decorațiunile creează locul perfect pentru odihnă

Încorporarea elementelor de decor în acest stil este minimă și de bun gust, astfel camera va conține numai ceea ce este strict necesar. De aceea, spațiul va fi unul aerisit și neaglomerat, potrivit pentru liniște și odihnă. Așadar, acest stil este ideal în special pentru amenajarea dormitorului.

3.Un stil care nu se va demoda niciodată

Stilul tranzițional reprezintă echilibrul perfect dintre vechi și nou și conține câte puțin din fiecare, astfel încât mereu se va obține un decor inedit. Tradiționalismul este elegant și luxos, dar abundența accesoriilor ar putea deveni copleșitoare. Pe de altă parte, modernismul este proaspăt și actual, dar unii l-ar putea considera rece.


Totuși, printr-o tranziție dintre aceste două stiluri vei reuși să combini ultimele trenduri în materie de design cu elementele clasice, fără vârstă. Asemenea combinații vor fi întotdeauna unice și nu se vor demoda niciodată.

Criterii pentru amenajarea dormitorului în stil tranzițional

Dacă te-ai convins că acesta este stilul cel mai potrivit pentru tine, va trebui să ții cont de câteva detalii în momentul în care vei începe amenajarea dormitorului. Iată ce reguli poți folosi atunci când alegi culorile, mobilierul și accesoriile.

Alegerea culorilor

Culorile neutre sunt vedeta principală a acestui stil, iar dormitorul nu trebuie să facă nicio excepție. Pentru a obține un spațiu cât mai aerisit și odihnitor, poți opta pentru alegerea materialelor textile în nuanțe de alb, crem sau kaki. Mobila poate aduce o mică pată de culoare prin nuanțe puțin mai închise de maro.


Este recomandat să păstrezi un echilibru în încăpere și să eviți culorile care vor ieși mult în evidență. Dacă dorești, poți încorpora mici accente prin decorațiuni sau elemente în subtonuri mai închise ale culorilor de bază. 


De exemplu, dacă ai optat pentru decorarea în tonuri de crem și maro, accentele pot fi ciocolatii. Dacă ai preferat nuanțele mai reci de kaki, accentele ar trebui să meargă spre o culoare verde închis, deloc țipătoare.

Piesele de mobilier

La acest capitol, poți da frâu liber imaginației în alegerea mobilei perfecte, atât timp cât reușești să păstrezi tranziția dintre liniile curbe și cele drepte. În momentul alegerii patului, poți merge către un model capitonat și curbat, pentru a păstra elementul clasic, iar accentul modern poate veni din alegerea unei nuanțe închise, cum ar fi griul.


Noptierele pot spori aerul contemporan al încăperii prin încorporarea de linii drepte și folosirea materialelor precum metalul sau oțelul. Acestea vor fi completate perfect de veioze cu design modern sau care să se încadreze perfect în stilul clasic, după preferințe.


Orice dormitor trebuie să conțină și un șifonier sau o comodă. Pentru a evita încărcarea spațiului, poți opta pentru linii drepte și moderne când vine vorba de alegerea acestora, în aceeași gamă cromatică aleasă și pentru celelalte piese de mobilier din cameră. 

Accesoriile

Stilul tranzițional este caracterizat de folosirea a cât mai puține accesorii, așa că va trebui să eviți excesele. Cele mai potrivite accesorii pe care le poți încorpora într-un dormitor sunt pernele și draperiile. Poți alege aceleași nuanțe pentru toate, care să se potrivească cu cele alese pentru cuvertură, dar și pentru mobilă.


Pentru a nu crea o atmosferă prea impersonală, ar fi de preferat ca draperiile să aibă o culoare cât mai caldă. Totuși, dacă întregul dormitor este construit pe tonuri reci, vei putea contribui la aspectul modern folosind draperiile închise. În acest caz, partea clasică poate fi adusă de pernele cu mici ornamente, din materiale precum mătase sau catifea.

Corpurile de iluminat

Tranziția poate fi obținută foarte ușor în cadrul corpurilor de iluminat. Pe aceasta o poți obține prin adăugarea de veioze sau lampadare moderne în jurul patului, completate de o lustră în stil tradițional. Dacă dorești un element pur clasic în dormitorul tău, una dintre cele mai utilizate piese de iluminat în stilul tranzițional este candelabrul.

Obiectele decorative

La fel ca în cazul accesoriilor, dormitorul nu ar trebui să aibă decorațiuni în exces, pentru a evita aglomerarea spațiului. Poți opta pentru un element decorativ central, care să aibă rolul de punct de interes al camerei. Acesta poate fi un tablou care să respecte cromatica încăperii sau care să aducă un accent de culoare într-o subnuanță a culorilor principale.


Desigur, pentru a evita transformarea dormitorului într-un spațiu impersonal, poți încorpora mici obiecte de decor, cum ar fi rame cu fotografiile celor dragi sau alte accesorii. Va trebui să fii atent și să eviți decorarea în exces, pentru a păstra un echilibru perfect în încăpere și un spațiu cât mai aerisit.

5 idei de amenajare a unui dormitor în stil tranzițional

Dacă simți că nu ai inspirație și nu știi ce să alegi pentru dormitorul tău, avem câteva sugestii de elemente și piese de mobilier pe care să le poți încorpora în încăpere.

1.Un pat capitonat, plin de eleganță

 

Pentru un mix de succes între tradiție și modernitate, îți recomandăm patul Maxim cu tăblie capitonată. Materialele delicate și inserțiile de cristale Swarovski, precum și culoarea modernă încadrează perfect acest pat în stilul tranzițional. Fiind disponibil în mai multe mărimi, acesta reprezintă combinația perfectă dintre confort și stil pe care ți-o vei dori pentru un dormitor perfect.

2.O comodă cu design inedit și materiale moderne

 

Această comodă combină cu succes materiale diferite pentru a crea un element interesant ce poate fi încorporat cu succes într-un dormitor. Acesta oferă un spațiu bogat de depozitare, pentru a evita aglomerarea spațiului, și aduce în prim-plan culori și forme simple, dar care ies ușor în evidență.

3.Noptiere compacte, cu linii drepte

 

Noptiera Lamar din lemn masiv se folosește de un material tradițional pentru a compune un element cu linii moderne. Aceasta poate veni în completarea unui pat cu linii curbate sau a unor corpuri de iluminat clasice, servind atât ca element de decor cât și ca spațiu de depozitare.

4.Veioză cu design geometric din materiale neconvenționale

 

Dacă ești fan al corpurilor de iluminat cu design interesant care să fure toate privirile, atunci această veioză este pentru tine. Realizată din beton cu model triunghiular, poți alege diferite materiale cu care aceasta să fie placată la interior (aur, argint sau cupru). Așadar, veioza nu oferă doar o lumină caldă, sporind atmosfera relaxantă a încăperii, ci și completează perfect orice spațiu și aduce stilul modern în atenția tuturor.

5.Lustră din metal sub formă de candelabru

 

Un element încorporat des în designul tranzițional este clasicul candelabru. De aceea, îți recomandăm lustra din metal Angelus, care prezintă un design clasic obținut cu ajutorul materialelor moderne. Lustra este disponibilă în mai multe culori pe care le poți asorta cu restul decorurilor și a mobilei.


Amenajarea dormitorului în stil tranzițional este alegerea perfectă pentru a obține un spațiu organizat dar confortabil, în care să te poți odihni și care nu se va demoda niciodată. Secretul este să obții un echilibru perfect între vechi și nou, completând elementele clasice de design cu un strop de modernitate.


  

Citeste mai mult

Fiind un echilibru perfect între modernitate și tradiționalism, designul tranzițional mai este numit și “noul clasic”. Acesta îmbină armonios elemente preluate din minimalism cu cele clasice, obținând un aspect contemporan, care este, în același timp, și foarte călduros și primitor. După cum o spune și numele, acest stil oferă o trecere lină de la principii mai vechi la inovațiile din...

Citeste mai mult

Fiind un echilibru perfect între modernitate și tradiționalism, designul tranzițional mai este numit și “noul clasic”. Acesta îmbină armonios elemente preluate din minimalism cu cele clasice, obținând un aspect contemporan, care este, în același timp, și foarte călduros și primitor. După cum o spune și numele, acest stil oferă o trecere lină de la principii mai vechi la inovațiile din domeniul designului interior.


Stilul tranzițional este format din numeroase mixuri de materiale, linii și texturi. Acesta aduce un plus de vitalitate locuinței prin detaliile moderne, în timp ce păstrează confortul clasic asigurat de elementele tradiționale. Combinațiile de piese sunt simple, dar nicidecum banale și ies în evidență prin mult bun gust.

Care sunt principalele caracteristici ale designului tranzițional?

Iată cum poți identifica elementele specifice stilului tranzițional. Pe baza principalelor sale caracteristici poți afla cum să îți amenajezi casa în mod echilibrat și rafinat.

Formele

Acest stil de design este caracterizat printr-o combinație armonioasă de linii drepte, specifice elementului modern, și linii curbe, împrumutate din stilul clasic. Astfel, geometria “rece” și contemporană este îndulcită de sinuozitatea tradițională, stilul devenind unul perfect pentru relaxare.

Elementele cromatice

În stilul tranzițional, predomină culorile neutre, cum ar fi albul, griul, cremul, sau nuanțele de bronz sau kaki. Ocazional, se pot folosi și culori ceva mai puternice, cum ar maroul ciocolatiu sau anumite nuanțe de albastru. Totuși, rolul acestora este de a oferi mici accente, așadar nu acaparează întregul ansamblu.

Materiale și texturi

Întregul stil tranzițional este bazat pe echilibru, de aceea va fi nevoie de un mix perfect de materiale cu diferite texturi. Astfel, spațiul nu va deveni prea încărcat, dar va păstra totuși trecerile caracteristice de la un element la altul. Optează pentru câteva texturi pe care apoi să le completezi cu diferite materiale.


Poți combina cu succes texturile mai fine, precum cele ale stofei sau catifelei, cu materialele dure. O alegere de succes este lemnul sau marmura, dar și elementele metalice pot fi încadrate cu succes.

Corpurile de iluminat

 Produsul poate fi gasit aici.

Pentru a distribui lumina cât mai uniform în întreaga încăpere, acest stil utilizează corpuri de iluminat variate, cu un design modern sau clasic. În funcție de dimensiunea camerei, pot fi încorporate lămpi de podea înalte, veioze în stil contemporan sau lustre de tip pendul. Totuși, un element prezent deseori în amenajările tranziționale sunt candelabrele din metal cu diferite decorațiuni.

Piesele de mobilier

Mobila specifică acestui stil de design respectă principiul formelor care combină liniile curbate cu finisaje drepte. Poți opta pentru canapele sau paturi capitonate în stil tradițional, dar evită ornamentele excesive. Pentru scaune, fotolii sau mese, poți merge în direcția modernă și să alegi piese care combină lemnul cu metalul sau sticla.


În stilul tranzițional, mobila este una comodă, la care se adaugă o amprentă modernă. Aceste detalii pot fi obținute prin combinația de texturi și prin materialele industriale, precum metalul. De asemenea, anumite piese de mobilier se pot asorta cu corpurile de iluminat alese.

Elemente de decor

Secretul în alegerea decorațiunilor perfecte pentru acest stil este simplitatea. Pentru a menține echilibrul specific, este necesară evitarea elementelor de decor în exces. Poți profita de predilecția acestui stil pentru materialele textile variate și să alegi piese precum perne, covoare sau pături, precum și câteva ghivece, oglinzi sau tablouri în tema cromatică generală a încăperii.

Idei de amenajare pentru fiecare cameră

Dacă ți-ai propus să adopți stilul tranzițional și în propria casă, îți prezentăm câteva idei pe care le poți utiliza atunci când amenajezi fiecare încăpere. Ele vor aduce un aspect modern locuinței tale, în timp ce aceasta va rămâne primitoare și confortabilă.

Holul de la intrare

În cazul în care ai o casă cu etaj, poți amenaja balustrada scărilor în stil clasic, folosind lemn de culoare maro sau albă. La acestea poți adăuga mici detalii decorative, după caz. Pentru a păstra și elementul modern, vopsește pereții în culoare albă și adaugă lămpi și un cuier din metal. Poți încorpora și mici tablouri în aceleași culori cu cele ale scării.

Camera de zi

Pentru a amenaja camera de zi, poți adăuga accente moderne cu ajutorul unei canapele sau fotolii cu linii drepte, în culori neutre. Prezența unor ferestre mari și a surselor naturale de lumină vor contribui la crearea unui spațiu larg, aerisit. Pentru un contrast reușit într-o astfel de situație, poți opta pentru culori mai închise. În caz contrar, culorile deschise ale pieselor de mobilier pot crea iluzia de mărire a camerei.


Elementul clasic poate fi obținut prin includerea unui candelabru ca sursă de iluminat, care se va potrivi perfect într-o încăpere mare precum camera de zi. Pentru a crea o atmosferă și mai intimă, poți opta și pentru instalarea unui șemineu.


Prin amenajarea zonei de servit masa poți obține un alt mix foarte reușit între cele două aspecte ale stilului tranzițional. Optează pentru o lustră modernă, câteva tablouri abstracte, în timp ce masa și scaunele pot fi alese din stilul clasic, cu tapițerie tradițională și linii ușor curbate.

Dormitorul

Acest spațiu trebuie să fie cât mai confortabil, dar câteva mici inserții moderne îi vor da personalitate. Poți opta pentru un pat de culoare crem, pe care să adaugi pături și perne decorative în tonuri cromatice similare, iar acestea pot fi completate de veioze clasice cu abajur în aceleași culori.


Accentele moderne vor veni din celelalte piese de mobilier, cum ar fi noptierele, care pot fi confecționate din metal. Când vine vorba de dormitor, îți poți permite mai multă libertate și poți adăuga o amprentă personală prin accesoriile și elementele de decor pentru care vei opta.

Bucătăria

Pentru bucătărie poți adopta mai multe idei de design, în funcție de aspectul care îți dorești să fie predominant: cel modern sau cel tradițional. Pentru o bucatarie predominant modernă, adaugă detalii cromate prin electrocasnice sau chiar și prin corpurile de iluminat, cum ar fi lămpile suspendate cu design modern. Acestea vor fi completate perfect de mobila albă și, pentru a asigura contrastul, de o pardoseală clasică, în culori maronii.


Dacă te îndrepți mai mult spre partea tradițională, poți alege mobilă clasică de bucătărie, în nuanțe maro mai închise. Pe alocuri, strecoară câte un mic detaliu modern, cum ar fi adăugarea de lustre minimaliste din metal, cu diferite forme geometrice.

Baia

În acest spațiu poți obține cu ușurință un echilibru între cele două componente ale stilului tranzițional prin folosirea de materiale cât mai variate. Poți combina cu succes marmura, un principal element tradițional, cu accesorii și piese de mobilier din sticlă și metal. 


Dacă marmura ți se pare o alegere mult prea opulentă, optează pentru pavarea cu gresie. Alte detalii moderne pot fi încorporate prin corpurile de iluminat cromate și prin adăugarea de alte accente metalice. Aspectul tradițional se poate obține prin piese de mobilier din lemn alb sau prin alegerea unui model clasic de cadă.


Stilul tranzițional este foarte versatil, oferind posibilități nenumărate de amenajare, în funcție de preferințe. Acesta utilizează materiale multiple, combină texturi diferite și aduce în prim-plan elemente variate de decor care, la final, formează un echilibru perfect. Acest stil este unul primitor și reprezintă o definiție perfectă a vremurilor pe care le trăim, îmbinând modernul cu vechile tradiții. Citeste mai mult