Termeni si conditii

Prezentul document contine Termenii si Conditiile de utilizare a site-ului www.yongo.ro.

Site-ul www.yongo.ro este operat de societatea YONGO DESIGN S.R.L.  cu sediul in Bucuresti, Str. Barbu Mumuleanu Nr. 14 Ap 19 sector 2, inregistata la Registrul Comertului cu J40/14176/2021, cod fiscal RO39756752, capital social 300 lei.

Acesti Termeni si Conditii sunt obligatorii pentru toate persoanele care utilizeaza serviciile oferite de Vanzator prin intermediul site-ului si reglementeaza toate raporturile juridice nascute intre Vanzator si utilizatorii site-ului.

Utilizarea site-ului (accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.

 1. Definitii

„Bunuri si servicii ”    inseamna orice produs sau serviciu comercial care se ofera Clientului de catre Yongo.ro, inclusiv publicarea Ofertei, preluarea Comenzilor, selectarea si livrarea Produselor.

Client”           inseamna persoana fizica majora sau persona juridica ce achizitioneaza unul sau mai multe Produse de la Vanzator, prin inregistrarea unei comenzi online pe site-ul www.yongo.ro.

Contract”      inseamna contractul incheiat la distanta intre Vanzator si Client referitor la Comanda si livrarea Produselor, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Clientului.

Comanda”    inseamna o comanda plasata de un Client pe site-ul www.yongo.ro cu privire la produsul/produsele selectate de Client.

„Cont”   inseamna sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Clientului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client si istoricul Clientului in Site (comenzi, facturi fiscale, garantii bunuri, etc.).

„Campanie”    inseamna acțiunea de a expune în scop comercial, un numar finit de bunuri și/sau servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada de timp stabilita de Vanzator.

„Comentariu”  inseamna o apreciere sau observație cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

„Drepturi de proprietate Intelectual”      inseamna toate drepturile materiale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

„Yongo” inseamna persoana juridica YONGO DESIGN SRL (Vanzatorul) care opereaza magazinul on-line www.yongo.ro;

Yongo.ro”     inseamna programul software conceput pentru a fi rulat pe un echipament informatic (computer sau echipament mobil de tipul smartphone / tableta) si care este pus la dispozitia Clientilor  de catre Vanzator, in functie de politicile de afaceri ale Vanzatorului, prin intermediul paginii de internet www.yongo.ro („Yongo.ro” sau „Site-ul”). Prin accesarea Site-ului se vor putea incheia raporturi juridice intre Vanzator si Clienti, in temeiul carora Clientii vor putea plasa comanzi pentru achizitionarea unuia sau mai multor Produse de la Vanzator si care vor fi livrate Clientilor.

„Newsletter”  inseamna mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv poșta electronică (e-mail, SMS) asupra Bunurilor și Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

„Oferta”          inseamna gama de produse oferite spre vanzare de catre Vanzator prin intermediul site-ul www.yongo.ro

„Platforma Yongo”/ „Platforma”     inseamna website-ul www.yongo.ro unde sunt oferite Serviciile Vanzatorului.

„Pretul” inseamna contravaloarea produselor comandate de client afisate pe site-ul www.yongo.ro.

„Produs” sau „Produse” inseamna produsul/produsele oferite spre vanzare de catre Vanzator, care sunt listate in platforma Yongo si care pot fi achizitionate de Client si livrate acestuia de catre Vanzator, prin plasarea unei comenzi acceptate de Vanzator prin intermediul site-ului Yongo.ro.

„Review”  inseamna o evaluare scrisa de catre deținatorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experienței personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative si de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificațiile menționate de catre producator.

„Utilizator” inseamna orice persoana fizica sau juridica inregistrata pe  site , care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții Generale.

 „Serviciul” inseamna serviciile comerciale si/sau activitatile care se ofera Clientului de catre Yongo.ro, inclusiv publicarea Ofertei, preluarea Comenzilor, selectarea si livrarea Produselor.

“Tranzacție”    inseamna incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun și/sau Serviciu de catre Yongo.ro, Clientului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

 1. Scopul magazinului online Yongo.ro

Site-ul www.yongo.ro permite Clientilor sa isi creeaza un cont de Client prin intermediul caruia sa comande si sa achizitioneza produsele comercializate de Vanzator, cu respectarea termenilor si conditiilor mentionate in prezentul document.

In acest scop, intre Vanzator si Utilizatorii Site-ului (Clienti) se incheie un contract de vanzare-cumparare, in temeiul caruia Vanzatorul vinde iar Clientul achizitioneaza Produsele comandate direct din platforma Yongo.ro.

Site-ul Yongo.ro poate fi utilizat in vederea plasarii de comenzi numai de catre Clientii care indeplinesc cumulativ urmatoarele cerinte:

 • completeaza corect toate campurile obligatorii ale formularului de inregistrare;
 • accepta Termenii si Conditiile de utilizare;
 • se inregistreaza pe site prin crearea unui cont de Client;
 • accepta ca Vanzatorul sa prelucreze datele lor cu caracter personal necesare in scopul crearii contului de utilizator si emiterii de comenzi pentru Produse (cum ar fi nume, prenume, numele de utilizator, adresa de e-mail, adresa de livrare, numarul de telefon si alte date de contact, etc.).
 1. Acceptarea termenilor si conditiilor. Utilizarea Platformei/Site-ului

Accesul si utilizarea site-ului Yongo.ro sunt supuse termenilor si conditiilor de utilizare descrisi/descrise in prezentul document si legislatiei aplicabile.

In situatia in care Clientul nu este de acord sau nu accepta, fara limitari, termenii de utilizare si conditiile contractuale ale site-ului, Clientul nu va putea utiliza Platforma Yongo.ro si este rugat sa paraseasca Platforma.

Vanzatorul poate dispune imediat incetarea prestarii oricaror Servicii in legatura cu Clientul, sau poate inceta in general sa ofere sau ii poate refuza Clientului accesul la Servicii / o parte din Servicii, in orice moment, in cazul nerespectarii Termenilor de utilizare si Conditiilor contractuale, precum si in orice situatie in care Vanzatorul are suspiciunea rezonabila cu privire la utilizarea cu rea-credinta a Serviciilor si a site-ului.

Accesul Clientului la continutul site-ului poate fi suspendat sau blocat in situatiile in care Clientul foloseste un limbaj si/sau comportament inadecvat, intimidant, ostil, degradant ori ofensator atunci cand contacteaza Vanzatorul.

Vanzatorul publica pe site produsele prin intermediului unui catalog disponibil in magazinul online. Oferta de bunuri nu este o oferta prin care se incheie un contract, asa cum este definita la art. 1188 alin. 1din Codului Civil. Oferta de bunuri este doar cu titlu informativ iar Vanzatorul nu are obligatia de a incheia un Contract de vanzare-cumparare cu privire la bunurile respective.

Vanzatorul ia toate masurile pentru ca informatiile publicate pe site, inclusiv descrierea Produselor şi a Serviciilor, precum si preturile listate, sa fie, in orice moment, corecte si complete.

Cu toate acestea, se pot face si greseli. In asemenea situatii, Vanzatorul va incerca sa inlature toate erorile survenite in cel mai scurt timp posibil. In cazul in care Vanzatorul constata ca eroarea respectiva a afectat/influentat comanda Clientului sau contractul valabil incheiat, va incerca sa informeze in cel mai scurt timp posibil Clientul, oferindu-i atat posibilitatea reconfirmarii comenzii/a contractului, cat si posibilitatea anularii acesteia/acestuia.

Bunurile vor fi livrate numai in masura in care sunt disponibile, existand astfel riscul ca Vanzatorul sa nu poata livra comanda. De asemenea Vanzatorul isi rezerva dreptul de a retrage orice bun de la vanzare, in orice moment. In asemenea situatii, singura responsabilitate a Vanzatorului fata de Client este rambursarea integrala a sumelor platite pentru respectivele bunuri pe care nu le mai poate furniza/le-a retras de la comercializare.

 1. Comanda si livrarea Produselor

4.1       Crearea contului de Client

Pentru a putea plasa o comanda pe Platforma Yongo, Clientul trebuie sa acceseze Platforma si sa isi creeze un cont de Client. Clientului i se va cere sa finalizeze procesul de inregistrare prin furnizarea informatiilor solicitate in scopul crearii contului, informatii care sunt necesare pentru utilizarea interfetei tehnice a Platformei Yongo si pentru desfasurarea raporturilor contractuale in scopul achizitionarii de Produse.

Clientul este responsabil pentru realitatea informatiilor furnizate la inregistrare, precum si pentru pastrarea confidentialitatii datelor si informatiilor transmise prin crearea contului, respectiv pentru achizitionarea efectiva a Produselor, Clientul se obliga sa nu ofere altor persoane datele respective de acces pe contul creat pe platforma Yongo si isi asuma intreaga responsabilitate pentru orice prejudicii suferite de Client sau cauzate Yongo sau oricaror alte persoane in situatia in care isi incalca aceasta obligatie.

Crearea Contului de client va fi posibila doar dupa ce Clientul va accepta termenii si conditiile de utilizare a Platformei si isi va manifesta consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

Dupa crearea contului de client, Clientul isi va alege o parola cu care va accesa contul. Ulterior, Clientul poate emite comenzi pentru produsele comercializate pe Platforma Yongo numai prin accesarea contului sau de Client.

Ulterior crearii contului de Client, atunci cand Clientul plaseaza o comanda pe Platforma, i se va cere sa acceseze contul de client prin introducerea adresei de e-mail si a parolei alese la crearea contului. Clientul trebuie sa se asigure ca va pastra in siguranta atat adresa de e-mail asociata contului de client cat si parola si ca nu va oferi aceste informatii catre o terta parte.

Clientul este in intregime responsabil pentru mentinerea confidentialitatii si securitatii contului si parolei. Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile desfasurate prin intermediul contului sau, precum si pentru conduita sa si a oricarei alte persoane care utilizeaza contul sau. Clientul va instiinta de indata Vanzatorul cu privire la orice suspiciune de utilizare neautorizata a contului sau.

Vanzatorul si/sau reprezentantii sai nu vor fi responsabili pentru nicio pierdere sau prejudiciu, de orice fel, care ar putea surveni ca urmare a utilizarii, de catre o alta persoana, a contului, cu sau fara permisiunea Clientului. Clientul va fi raspunzator pentru orice pierderi cauzate Vanzatorului sau oricarei terte persoane ca urmare a utilizarii contului de catre o alta persoana.

4.2       Plasarea comenzii

Clientul poate plasa o comanda utilizand formularul disponibil pe site.

Pentru a plasa o comanda, Clientul este de acord in primul rand cu Bunurile pe care intentioneaza sa le cumpere, metoda de expeditie si metoda de plata. In continuare, Clientul isi da acordul pentru comanda si, prin acest lucru, emite o cerere irevocabila de a incheia un contract de vanzare-cumparare cu Vanzatorul.

Prin înregistrarea unei comenzi pe site, Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi desfasoara operatiunile comerciale.

Notificarea primita de catre Client, dupa efectuarea comenzii, are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Confirmarea se face telefonic.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comenzile care privesc Bunuri și/sau Servicii aficate pe site ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice, prezinta preturi evident eronate/derizorii, cu consecinta restituirii intregii sume platite de Client in considerarea comenzilor anulate, daca este cazul.

Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor și/sau Serviciilor din comanda.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica discounturile, reducerile și promotiile fara o notificare prealabila.

Daca modifica cantitatea de Bunuri si Servicii din comanda, Vanzatorul va anunta Clientul pe adresa de e-mail comunicata sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului in momentul efectuarii comenzii.

Daca Clientul nu este de acord cu noua comanda, acesta o poate modifica/anula, iar Vanzatorul va returna suma platita de Client in maxim 14 de zile calendaristice de la confirmarea modificarii/anularii comenzii. Pentru plata cu cardul, daca valoarea comenzii modificate este mai mare ca valoarea comenzii initiale, Clientul va trebui sa initieze o noua plata pentru diferenta dintre plata initiala si valoarea finala a tranzactiei.

Vanzatorul se obliga sa accepte comanda Clientului, cu exceptia situatiei in care comanda respectiva contravine acestor Termeni si Conditii sau a situatiei in care Vanzatorul are un motiv specific sa considere ca, Clientul va incalca Contractul de vanzare-cumparare.

Contractul de vanzare-cumparare dintre Vanzator și Client se considera incheiat in momentul expedierii Comenzii (denumită in continuare “Acceptarea“).

Orice cheltuieli suportate de Client in legatura cu incheierea Contractului de vanzare-cumparare prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (ex.: conexiune internet sau apeluri telefonice) vor fi suportate de Client.

Pot face o Comanda valida pe site numai Clientii care au  implinit varsta de 18 ani si doresc ca Bunurile și/sau Serviciile sa fie livrate/prestate pe teritoriul României. Este nevoie in mod necesar de o adresa de email valabila/activa si un numar de telefon valabil.

4.3       Livrarea produselor

Clientul poate opta pentru una din urmatoarele modalitati de livrare:

 • livrare prin curier la o adresa menționată de catre Client prin comanda plasata.

In cazul in care Clientul solicita o metoda de livrare diferita, Clientul va suporta toate riscurile in legatura cu metoda de livrare respectiva, inclusiv toate costurile suplimentare generate de utilizarea metodei de livrare alese.

Comenzile cu valoare mai mare de 500 RON, beneficiaza de livrare GRATUITA.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a confirma telefonic comenzile inainte de onorarea lor.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Înainte de recepționarea Bunurilor de la transportator, Clientul are obligația de a verifica dacă ambalajul este intact și de a notifica imediat transportatorul în legătură cu orice defecte.

În cazul în care ambalajul nu este intact, Vânzătorul recomandă Clientului să refuze recepția Bunurilor de la transportator si sa specifice in comentariile procesului verbal incheiat cu agentul de la curier starea coletului la momentul livrarii.

Prin semnarea de primire a documentului de transport, Clientul confirmă că ambalajul Bunurilor este intact.

Factura constituie contract de vanzare/cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare. Factura fiscala emisa de catre Vanzator va fi transmisa Clientului pe e-mail/telefon.

Dovada livrarii Produselor si a receptiei cantitative a Produselor livrate o constituie semnarea de catre Client a documentului de transport furnizat de catre curier.

Receptia produselor reprezinta acceptul Clientului ca produsele au ajuns in stare buna si corespund cantitativ cu ceea ce s-a comandat.

Orice reclamații privind deficientele calitative ale Bunurilor, livrarea de alte bunuri decât cele comandate etc., care nu au fost semnalate la recepția bunurilor de la transportator, vor fi semnalate de Client imediat după identificarea lor, dar nu mai târziu de 2 zile de la recepția Bunurilor.

Vânzătorul va fi ținut răspunzător pentru pagubele cauzate Bunurilor în timpul transportului, doar în situația în care Clientul reclamă astfel de pagube imediat, în conformitate cu prevederile prezențelor Termeni și Condiții.

Montajul pieselor de mobilier, precum si manipularea acestora nu fac obiectul prezentului contract, acestea cazand in sarcina Clientului.

Timpul de livrare curge din momentul in care Bunurile comandate sunt expediate din depozitele Vanzatorului si este de 2-3 zile lucratoare dar nu poate fi mai mare de 30 de zile lucratoare de la data Acceptării Comenzii cu exceptia situatiilor in care produsele sunt realizate pe comanda, caz in care termenul de livrare se anunta punctual ramanand optiunea clientului daca mentine sau nu comanda si accepta termenul de livrare. Termenele de livrare in cazul produselor realizate pe comanda pot varia intre 1 si 8 saptamani lucratoare. 

Vanzatorul va expedia Bunurile in cel mai scurt termen posibil.

 1. Pretul si Plata produselor

Toate preturile afisate pe site sunt exprimate in LEI si includ toate taxele aplicabile. TVA se aplica la valoarea legala de la data comenzii si este inclus in preturile Bunurilor si/sau serviciilor.

Produsele comandate pot fi achitate utilizand urmatoarele metode de plata:

 • ramburs direct la curier, la primirea coletului, valabila pe teritoriul Romaniei.
 • Plata online (cu card bancar), ceea ce presupune ca in momentul finalizarii comenzii, Clientul va fi redirectionat catre un server de plata al unui tert, unde va completa informatiile referitoare la plata. Informatiile vor fi verificate, comanda confirmata si pretul de achizitie se va retrage din contul bancar al Clientului.
 • prin transfer bancar (ordin de plata), in contul RO50BTRLRONCRT0461151501 deschis pe numele SC YONGO DESIGN SRL la Banca Transilvania Comisioanele bancare aferente transferului, vor fi achitate de catre Client.

Tansferul bancare presupune ca pretul de achizitie trebuie achitat in contul bancar al Vanzatorului, inainte ca Bunurile sa fie expediate.

Pentru valoarea unei comenzi mai mari de 1.500 lei SC Yongo Design SRL solicita un avans de 50% din valoarea comenzii. Acesta se poate achita cu ordin de plata in contul RO50BTRLRONCRT0461151501 deschis pe numele SC Yongo Design SRL la Banca Transilvania.

In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Ulterior achitarii contravalorii Produselor comandate si livrare/transport, statusul comenzii in Paltforma va fi acela de „Comanda finalizata”.

 1. Anularea comenzii

In cazul in care Clientul doreste anularea unei comenzi, acesta trebuie sa anunte de indata Vanzatorul, transmitand numarul comenzii prin intermediul Platformei Yongo.ro.

Prin prezenții Termeni și Conditii, Clientul are dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare incheiat prin mijloace de comunicare la distanta (prin intermediul Magazinului Online) fara invocarea unui motiv, fara aplicarea de penalizari, si fara invocarea unui motiv, in termen de 30 zile calendaristice de la primirea produsului conform legii OUG nr. 34/ 2014 si poate returna produsul/produsele in acelasi termen de 30 zile calendaristice, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

 • bunurile sunt in ambalajul original si complete;
 • au sigiile de protecție intactem nu sunt deteriorate nu prezinta semne de uzura și
 • este neindoielnic faptul ca Bunurile care sunt destinate unei utilizari unice, nu au fost utilizate.

Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 30 zile.

Dreptul de retragere nu este aplicabil pentru produsele executate pe comanda speciala (cu finisaj, tapiterie, dimensiuni, etc. personalizate), si in cazul in care produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (si cu documentele care l-au insotit initial).

In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv, daca este cazul.

Dupa primirea si verificarea starii produselor, Vanzatorul returneaza Clientului contravaloarea produselor primita drept plata din partea acestuia, nu mai tarziu de 14 zile calendaristice de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a clientului. Returnarea sumelor este conditionată de receptionarea produselor care au facut obiectul vanzarii. Suma inapoiata va reprezenta contravaloarea produselor returnate, din care se scade taxa de livrare aferenta returului. Rambursarea cuantumului astfel calculat se face numai prin transfer bancar in contul indicat de catre client, specificat în format IBAN.

Clientul va suporta costul direct al returnarii produselor, fiind direct responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Astfel, in cazul in care Clientul se retrage din Contractul de vanzare-cumparare, in termenul legal de 14 zile si Bunurile returnate nu sunt complete, au sigiliile de protectie rupte sau sunt in mod evident utilizate sau deteriorate, Vanzatorul poate solicita despagubiri si stabili si retine valoarea despagubirilor din prețul de achizitie pretins a fi rambursat Clientului. In acest caz, Vanzatorul va returna Clientului doar diferenta dintre despagubiri si pretul de achizitie.

Vanzatorul are dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare in orice moment inainte de livrarea Bunurilor catre Client.

Vanzatorul este obligat sa comunice imediat Clientului retragerea sa din Contractul de vanzare-cumparare la adresa de e-mail pusa la dispozitie de acesta prin Comanda. Vanzatorul este, in continuare, obligat sa returneze Clientului pretul tranzactiei achitat pentru Bunuri.

Atât Vanzatorul cat si Clientul au dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare in cazul unor modificări semnificative ale prețurilor cu ridicata ale Bunurilor comandate, in cazul unor modificari semnificative ale preturilor de expeditie sau in cazul in care Vanzatorul devine constient de faptul ca Bunurile au fost, din greseala, ofertate la un pret gresit, iar Clientul nu accepta modificarile corespunzatoare aduse Contractului de vanzare-cumparare, adica o majorare a preturilor bunurilor sau a majorare a preturilor de livrare.

 1. Garantia si conformitatea Produselor

Toate Bunurile comercializate de catre Vanzator beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

Vanzatorul asigura si garanteaza conformitatea bunurilor achizitionate precum si eventualele vicii ascunse.

Garantia nu acopera problemele cauzate de uzura normala, neglijenta, deteriorari sau utilizarea necorespunzatoare a produsului de catre Client.

Toate produsele vandute si livrate sunt insotite de certificatul de garanție emis direct de Vanzator. Certificatul de garanție conține instruncțiunile generale de utilizare și condițiile de garanție.

Cumparatorul are obligatia de a pastra certificatul de garantie si factura fiscala. In cazul aparitiei unei defectiuni, conform Legii nr. 449/2003, certificatul de garantie este singurul document care atesta dreptul la garantie si care va fi prezentat impreuna cu factura fiscala si dovada platii (chitanta, bon fiscal etc.). Pierderea certificatului de garantie determina anularea garantiei Bunului sau Serviciului.

Vanzatorul nu isi asuma nicio raspundere privind consecintele pe care le-ar avea utilizarea sau intretinerea necorespunzatoare a produselor, cauzate de nerespectarea instructiunilor producatorului. Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii facturii Clientul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate.

Clientul este de acord cu faptul ca produsele manufacturate si cele din materiale naturale precum pielea, lemnul, nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuantelor de culoare pe diferite suprafete si a particularitatilor aparente pe material.

Clientul este de acord cu faptul ca produsele din lemn masiv pot prezenta mici crapaturi sau noduri in functie de natura lemnului sau ca pot aparea in timp mici crapaturi in functie de conditiile in care sunt pastrate produsele. Acestea nu se considera a fi defecte de fabricatie si, in aceste cazuri, nu pot fi invocate conditiile de garantie. Clientul poate cere insa returul produsului fara a fi necesara vreo explicatie, in conditiile legii.

Garantia de conformitate pentru produsele de folosinta indelungata este de 24 luni. Termenul de garantie curge de la data vanzarii produsului. Vanzatorul isi asuma responsabilitatea repararii sau inlocuirii produsului pe cheltuiala sa, daca deficientele nu sunt imputabile Clientului.

Dupa receptioanarea produselor, Clientul nu mai poate invoca deficiente cantitative sau deficiente pe care, in mod rezonabil, nu putea sa nu le vada la momentul livrarii (ciobituri, zgarieturi, componente îndoite, etc.). Spargerea produselor sau componentelor din sticla sau zgarierea produselor dupa recepție sunt riscuri asumate integral de Client.

Garantia se pierde in urmatoarele situatii:

 • in cazul interventiilor sau reparatiilor produsului executate de persoane neautorizate;
 • in cazul utilizarii produsului pentru alte scopuri decat cele pentru care a fost conceput si recomandat;
 • in cazul nerespectarii de catre cumparator a conditiilor de pastrare, utilizare si intretinere prevazute in documentatia care insoteste produsul.
 • in cazul deteriorarilor termice, mecanice ale produselor datorate incendiilor, accidentelor de orice fel, intemperiilor sau neglijentei în utilizare.
 • in cazul nerespectarii instructiunilor de folosire.

 

 

 1. Publicitate

Abonarea si dezabonarea la newsletterul site-ului www.yongo.ro proprietatea SC YONGO DESIGN SRL, sunt gratuite si voluntare si implica acceptarea termenilor si conditiilor din prezentul document.

Clientul se poate dezabona in orice moment, urmand instructiunile din subsolul fiecarui e-mail.

Utilizarea newsletterului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea site-ului, in conditiile prevazute de prezentul document. Vanzatorul detine toate drepturile asupra continutului newsletter-ului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site-ul www.yongo.ro, in concordanta cu prevederile acestui document.

 

 1. Limitarea raspunderii

Vanzatorul nu poate fi tinut responsabil in nici un fel in fata niciunui Client care utilizeaza site-ul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.

Clientii vor folosi pentru accesarea si utilizarea site-ului Yongo.ro propriile echipamente, sisteme si programe (Smartphone, Tableta, PC, conexiune Internet, browser, computer etc.). Desi Vanzatorul a depus eforturi pentru asigurarea accesibilitatii si utilizarii interfetei tehnice incluse in proiect prin internet ("online") a informatiilor aferente site-ului Yongo.ro, nu raspunde pentru compatibilitatea Echipamentelor Informatice, sistemelor sau programelor folosite de Client cu interfata tehnica a site-ului Yongo.ro pentru accesarea/furnizarea online a ofertelor.

Orice persoana fizica majora (prin persoana fizica majora intelegandu-se orice persoana care  la data folosirii site-ului Yongo.ro a implinit varsta de  18 ani) sau persoana juridica va putea accesa site-ul Yongo.ro pentru a crea un cont de client si pentru a emite comenzi prin intermediul acesteia.

Furnizorul va depune diligente pentru a pune la dispozitia Clientilor platforma online Yongo.ro, precum si pentru a asigura o utilizare cat mai facila a acestora.

Vanzatorul nu garanteaza Clientului acces pe site sau la serviciu, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe site, si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al Vanzatorului.

Vanzatorul nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

Vanzatorul va depune diligente pentru a adapta site-ul in scopul asigurarii cerintelor operationale, precum si respectarii cerintelor legislative aplicabile, dupa caz.

Vanzatorul va depune diligente pentru a oferi suport Clientilor in scopul utilizarii platformei online, precum si pentru a evita aparitia sau a corecta eventuale erori.

Cu toate acestea, Vanzatorul nu isi asuma nicio obligatie de a oferi suport Clientilor, aceste operatiuni putand fi realizate, de la caz la caz, conform optiunilor Vanzatorului.

Vanzatorul va lua toate masurile rezonabile pentru a pastra detaliile comenzilor Clientului, dar in absenta intentiei sau culpei grave din partea Vanzatorului, acesta nu poate fi si nu va fi tinut raspunzator pentru vreo pierdere pe care Clientul ar putea sa o sufere in cazul in care masurile luate de Vanzator nu vor fi suficiente.

Pentru evitarea oricarei neclaritati, Vanzatorul intelege sa limiteze raspunderea sa din toate raporturile juridice nascute prin intermediul site-ului Yongo.ro la acele situatii in care se produce un prejudiciu material direct ca urmare a unei fapte comise cu intentie sau din culpa grava de catre Vanzator sau de catre o persoana pentru care acesta este tinut sa raspunda, potrivit prevederilor legale imperative aplicabile. 

Acceptarea prezentelor Termeni si Conditii, crearea unui cont de utilizator si emiterea unei comenzi in cadrul site-ului Yongo.ro reprezinta o acceptare expresa din partea Clientului cu privire la prezenta limitare de raspundere.

Utilizarea site-ului Yongo.ro se face in conditiile prezente si "CA ATARE", respectiv "ASA CUM ESTE DISPONIBIL", fara nicio reprezentare si fara vreo garantie, fie ea expresa sau implicita, iar Vanzatorul nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari a setarilor tehnice sau altele asemenea.

Vanzatorul si subcontractantii sai, inclusiv orice angajat, director sau administrator al acestora, nu vor fi raspunzatori pentru nicio pierdere directa, indirecta sau aferenta si pentru nici un fel de prejudicii (incluzand, fara a se limita la: pierderea afacerii sau oportunitatii, pierderea de date, venituri sau profituri de orice fel) decurgand din sau in legatura cu utilizarea site-ului Yongo.ro.

Vanzatorul depune eforturi permanente pentru a asigura o buna functionare si o maxima securitate a site-ului Yongo.ro. Cu toate acestea Vanzatorul nu isi asuma nicio obligatie si nu garanteaza in niciun fel ca acestea vor fi in mod permanent operationale si lipsite de orice defecte functionale. Vanzatorul nu declara si nu ofera nicio garantie ca functionalitatea site-ului Yongo.ro va fi neintrerupta sau fara erori, ca defectele vor fi corectate sau ca serverul care le face disponibile sunt lipsite de virusi informatici sau orice alte elemente care pot afecta sistemele cu care interactioneaza direct sau indirect.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, functionarea site-ului Yongo.ro, cu sau fara o notificare prealabila, precum si de a modifica continutul si conditiile de folosire a site-ului Yongo.ro, fara vreo informare prealabila.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a efectua modificari ale platformei si/sau structurii acesteia.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a introduce materiale publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului Yongo.ro.

Vanzatorul nu va fi raspunzator pentru niciun fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, posibilitatii de folosire a datelor sau alte pierderi (chiar daca Vanzatorul a fost informat anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:

(i)        utilizarea sau imposibilitatea utilizarii site-ului, ori a informatiilor cuprinse in site;

(ii)       acces neautorizat la, sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorilor site-ului Yongo.ro;

(iii)      declaratii sau actiuni ale oricarei terte parti incluse in sau asupra site-ului Yongo.ro si/sau cuprinsul acestora;

(iv)       orice alta problema legata de continutul site-ului Yongo.ro si care nu este cauzata de faptele Vanzatorului sau ale altor persoane pentru care acesta este tinut sa raspunda.

Vanzatorul nu isi asuma nicio responsabilitate pentru nicio dauna sau virusi care ar putea infecta computerul, dispozitivul (tableta, telefon mobil, smartphone, smartwatch etc.) sau alte bunuri utilizate de Client, in vederea accesarii sau utilizarii Platformei.

Totodata, Vanzatorul este exonerat de orice raspundere prinvind orice daune ce ar putea rezulta din utilizarea informatiilor de la terte parti sau pentru orice dauna ori inconvenient ce ar putea rezulta din consumul si folosirea produselor livrate.

Raspunderea Vanzatorului pentru furnizarea produselor si serviciilor existente pe Platforma este limitata la obligatiile impuse de normele legale aplicabile.

Vanzatorul are dreptul de a subcontracta Serviciile oferite fara a fi necesar consimtamantul Clientului.

 1. Drepturi de proprietate intelectuala / industriala cu privire la Platforma Yongo.ro

Vanzatorul detine drepturile de autor si toate celelalte drepturi de proprietate intelectuala si industriala cu privire la site-ul Yongo.ro, inclusiv cu privire la continut si/sau programele de calculator asociate Yongo (denumite in continuare Drepturile de proprietate intelectuala).

Continutul Platformei, inclusiv dar fara a se limita la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia sunt proprietatea exclusiva a Vanzatorului sau acesta detine acordul titularului de drept pentru utilizarea marcilor, desenelor, logo-urilor, imaginilor respective de orice fel, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare). Aceste elemente sunt protejate de legislatia romana si de reglementarile internationale referitoare la respectarea drepturilor de autor a marcilor, desenelor, brevetelor etc.

Aceste elemente nu pot fi copiate, modificate, publicate pe alte site-uri, incadrate, schimbate sau distribuite, redistribuite, licentiate, sub-licentiate sau transferate in orice forma de catre Client. Marcile, logourile, numele comerciale si marcile, atat inregistrate cat si neinregistrate (denumite, in mod colectiv, ”Marcile”) afisate pe Site sunt Marci apartinand Vanzatorului si/sau Partenerilor acestuia.

Clientul declara si intelege ca orice utilizare neautorizata a acestor elemente reprezinta incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala ale Vanzatorului sau ale Partenerilor sai si va atrage exercitarea, de catre acestia, a tuturor remediilor legale.

Vanzatorul ofera Clientului o licenta limitata, neexclusiva si revocabila, pentru a vedea, distribui, printa sau descarca orice Continut, asa cum acesta este definit mai sus de pe site, pentru uzul sau personal. Clientului nu ii este acordat dreptul sa licentieze, republice, distribuie, copieze, cesioneze, sub-licentieze, transfere, vanda, creeze opere derivate sau orice alta utilizare non-personala a oricarui Continut al site-ului. Nicio parte a Continutului nu poate fi reprodusa in nicio forma sau incorporata in orice sistem electronic sau mecanic de gasire a informatiilor, altfel decat in scopul folosirii personale. Clientul nu poate accesa sau utiliza site-ul in niciun fel care ar putea sau care are scopul de a dauna sau afecta Platforma sau orice server sau retea care sta la baza Platformei, sau de a interfera cu utilizarea si dreptul oricarei alte persoane sau entitati de a utiliza Platforma.

Clientul se obliga sa respecte drepturile Vanzatorului, sa le utilizeze numai in conditiile mentionate in prezentul document, precum si sa nu conteste, direct sau indirect, oricare din aceste drepturi ale Vanzatorului cu privire la validitatea, intinderea si dreptul de folosinta asupra acestora.

Utilizarea sau reproducerea oricăror elemente din cele enumerate mai sus, fără acordul scris prealabil al Vanzatorului se pedepsește conform legilor în vigoare.

 1. Forta majora

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 1. Legea aplicabila. Litigii

Prezentul Contract este guvernat si va fi interpretata in conformitate cu Legea Romana.

Litigiile care se vor naste din prezentul Contract sau in legatura cu aceasta, inclusiv cele referitoare la validitatea, interpretarea, executarea sau desfiintarea lui vor fi solutionate pe cale amiabila.

Daca partile nu vor ajunge la o intelegere amiabila, atunci litigiile vor fi inaintate spre solutionare instantelor de drept comun competente din Bucuresti.

 1. Dispozitii finale

Vanzatorul poate, in orice moment si fara notificare prealabila, sa revizuiasca Termenii de utilizare si conditiile contractuale. Modificarile vor fi aplicabile din momentul publicarii acestora pe Platforma Yongo.ro. Ulterior publicarii versiunii la zi a Termenilor si conditiilor, accesarea si utilizarea in continuare a Serviciilor reprezinta acordul Clientului cu privire la respectarea acestora.

Clientul trebuie sa citeasca cu atentie Termenii de utilizare si conditiile contractuale si sa respecte oricare si toate aceste revizuiri. 

Furnizorul prelucreaza datele cu caracter personal ale Clientilor conform Politicii privind protectia si prelucrarea datelor (link catre politica de confidentialitate.)

Politica de cookie (link catre politica de confidentialitate.) face parte parte integranta din prezentul Document.