Amenajarea barului pentru living în stil tranzițional: 5 idei practice


În majoritatea cazurilor, startul unui proiect de amenajare a barului într-o locuință are loc atunci când se conștientizează faptul că ceva lipsește din ambianța casei. Ceva care să ofere personalitate locuinței tale, care să satisfacă nevoia de relaxare și care să se transforme în principalul punct de atracție pentru oaspeți. În acest context, barul pentru living îți poate oferi cadrul perfect pentru a te relaxa după o zi extenuantă la birou sau pentru o seară de weekend alături de prieteni. 


Și nu numai că se va transforma în acest sanctuar de relaxare și voie bună, însă un bar pentru living amenajat cu stil are o valoare estetică indiscutabilă, aducând acel plus de originalitate interiorului livingului tău. Cu atât mai mult cu cât optezi pentru un design tranzițional de amenajare a barului! Fie că locuiești la casă și beneficiezi de un living generos, fie că stai într-un apartament de dimensiuni mici, nimic nu te poate opri din a avea un bar așa cum ți-ai dorit. În această ordine de idei, îți vom prezenta, în cele ce urmează, câteva idei practice de amenajare a unui bar pentru living în stil tranzițional. 

De ce să amenajezi un bar în living? 

Un prim argument în amenajarea unui bar pentru living este satisfacerea nevoii de relaxare și de divertisment din interiorul unei locuințe. Camera de zi este de departe cel mai bun loc pentru amenajarea unui bar, pentru că aici petreci cea mai mare parte a timpului, cu atât mai mult când ai invitați. În plus, livingul este și cea mai spațioasă încăpere din locuință. 


De asemenea, prin amenajarea unui bar pentru living, camera de zi va avea un aspect modern, elegant și sofisticat, ce cu siguranță îi va impresiona pe toți cei prezenți. Iar dacă locuința ta prezintă și amenajarea livingului în stil tranzițional, cu atât mai mult un bar amenajat în stil tranzițional va veni ca o completare estetică a spațiului din camera de zi, oferind un ambient sofisticat și atemporal. 


Fiind prevăzut încă de la început pentru petrecerea timpului liber, livingul este zona în care vei primi oaspeții, motiv pentru care este o idee extraordinară să integrezi un bar pentru living aproape de sufletul petrecerii. În acest fel, nu va mai exista problema de a fugi constant la bucătărie pentru a aduce cele necesare în living și vei avea la dispoziție toate ingredientele unei întâlniri reușite cu prietenii.

amenajare-bar-pentru-living-in-stil-tranzitional-1

Amenajarea barului pentru living în stil tranzițional: piese de mobilier esențiale

Amenajarea barului pentru living în stil tranzițional începe, desigur, cu alegerea unor piese de mobilier, pe cât de utile, pe atât de impozante. Astfel, un model de bar pentru living tranzațional trebuie să aibe la bază un mobilier ce păstrează principiile de culoare și textură specifice acestui stil de design interior. Fiind denumit și „noul clasic” stilul tranzițional presupune îmbinarea estetică a elementelor stilului clasic, cu cele moderne ale stilului minimalist. Iată ce piese de mobilier sunt esențiale amenajării unui bar pentru living în stil tranzițional! 

Masă de bar 

De cele mai multe ori, mesele de bar sunt ideale în cazul bucătăriilor open space, constituind o delimitare minimă între spațiile funcționale ale bucătăriei, respectiv livingului, fără a afecta fluiditatea acestora. Amplasarea unei mese între bucătărie și sufragerie pare să fie cea mai populară alegere pentru amenajarea unui bar acasă. În ceea ce privește mobilierul de bar pentru living, o masă de bar este una dintre elementele esențiale ale acestui tip de amenajare. În cazul apartamentelor de mici dimensiuni, poți opta chiar și pentru mese de bar ce vin cu spații de depozitare, fie că ne referim la sertare sau rafturi. 

 

Și pentru că ne dorim să amenajăm un bar pentru living în stil tranzițional, sugestia noastră este să optezi pentru o masă din lemn masiv, cu picioare negre, de preferat metalice. Acest contrast va reuși să ofere spațiului un accent tranzițional, creând impresia unor texturi diferite, fundamentale în acest stil de design interior. Dacă optezi pentru o masă drept element separator al unei bucătării open space de living și beneficiezi de amenajarea bucătăriei în stil tranzițional, designul locuinței tale va câștiga un real avantaj prin introducerea unei astfel de piese de mobilier în zona barului. 

Scaune de bar 

Dacă îți dorești amenajarea unui bar modern pentru living, scaunele vor avea grijă să aducă în decor un plus de stil și de modernitate. Scaunele de bar înalte sunt extrem de comode, estetice și utile atunci când ai musafiri. Singurul aspect pe care trebuie să-l iei în considerare este alegerea unor scaune cu o înălțime potrivită în raport cu masa de bar. 

În amenajarea unui bar pentru living în stil tranzițional, sugestia noastră este să alegi scaune ce se orientează spre stilul clasic, dar aduc cu sine și elemente de modernism. Câteva scaune de bar din lemn masiv și stofă, lemn și catifea sau scaune cu șezut tapițat și picioare metalice pot face deliciul barului tău tranzițional. Acestea nu numai că vor îmbina texturi și modele diferite, însă vor reuși să dea note de tradiționalism prin linii curbe sau tapițerie, dar și note moderne prin metal și designul general. 

Comodă pentru bar 

Dacă beneficiezi de un spațiu generos al livingului, o comodă este piesa de mobilier ideală pentru completarea amenajării barului în living. Aceasta este perfectă pentru aranjarea tuturor accesoriilor necesare unui bar, de la pahare până la tirbușon, shaker, și alte ustensile necesare petrecerii unui timp de calitate alături de invitați. 
Optează pentru integrarea unei comode în stil tranzițional, din lemn masiv, cu picioare metalice, care să se încadreze ideal în amenajarea livingului tău. Desigur, comoda va fi aleasă în aceeași linie cromatică cu masa de bar și cu scaunele, astfel încât procesul de amenajare a unui living cu bar să fie cât se poate de reușit și de plăcut din punct de vedere estetic.

amenajare-bar-pentru-living-in-stil-tranzitional-2

Accesorii și decorațiuni în stil tranzițional în barul pentru living

Stilul tranzițional este definit de un număr minim de accesorii și decorațiuni, pentru a nu aglomera inutil spațiul. Desigur, livingul este o încăpere destul de spațioasă, spre deosebire de restul camerelor din locuință, așa că poți gândi integrarea mai multor decorațiuni în zona barului pentru living, fără a supraîncărca vizual decorul. Iată câteva idei sugestive de accesorii și decorațiuni pentru înfrumusețarea barului tău în stil tranzițional!

Suporturi pentru pahare 

Orice bar pentru living va avea nevoie de suporturi pentru pahare, având în vedere rolul primordial al amenajării unui bar în propria locuință. Optează pentru suporturi din materiale iubite de stilul tranzițional, așa cum este suportul de pahare din piele naturală sau suportul de pahare din alamă

Suporturi pentru lumânări 

O doză de romantism și tradiționalism nu strică în spațiul barului tău, așa că o idee interesantă de amenajare a barului poate fi integrarea unor astfel de accesorii. Optează, astfel, pentru un suport de lumânare din metal, care să se integreze perfect în designul tranzițional al barului tău. 

Boluri metalice 

Zona barului nu înseamnă numai băuturi, ci și snack-uri sau fructe, așa că poți decora barul tranzițional cu câteva boluri geometrice, care să fie nu numai practice, ci să și aducă doza de modernism decorului. Un bol din inox poate fi o alegere mai mult decât inspirată și simplă, așa că nu ezita să plasezi câteva pe masa de bar, în așteptarea invitaților! 

Statuete în design clasic 

Completează accentele moderne cu ajutorul câtorva obiecte metalice presărate pe ici, colo, așa cum sunt, de exemplu, statuetele mici din metal. Două exemple ideale de astfel de accesorii și decorațiuni pot fi decorațiunea animal norocos auriu sau decorațiunea peștișorul auriu.

amenajare-bar-pentru-living-in-stil-tranzitional

5 Idei de amenajare a barului pentru living în stil tranzițional

Te-am convins să introduci stilul tranzițional în amenajarea barului pentru living? Iată câteva idei de amenajare a barului din living, care cu siguranță vor aduce efectul dorit în interiorul locuinței tale! 

Masă de bar din lemn masiv 

O masă din lemn masiv poate fi cea mai sugestivă piesă de mobilier în designul tranzițional al barului pentru living. Așadar, sugestia noastră este să investești într-o masă din lemn masiv cu picioare negre Trae. Cu o utilizare multifuncțională, aceasta masă va deservi numeroaselor activități distractive cu prietenii și va aduce, cu siguranță, un plus estetic zonei barului. 

Scaune de bar tapițate cu picioare din lemn

Un scaun de bar din lemn si stofa gri Stool se va integra perfect în amenajarea barului pentru living, contribuind cu diverse texturi la decorul tranzițional al camerei de zi. Alege câteva astfel de modele de scaune și creează spațiul mult visat al barului prin intermediul acestor piese de mobilier!

Comodă pentru bar din lemn masiv 

Rămânem tot în gama de lemn masiv și pentru comodă, așa că îți vom sugera să alegi comoda din lemn masiv Swag, ce vine în completarea pieselor de mobilier de bar pentru living. În timp ce materialul acesteia ne poartă cu gândul la tradițional, liniile fine aduc un ton modern barului tău în stil tranzițional.  

Corpuri de iluminat în design tranzițional 

O lustră din textil alb, diamant design, Chanpen poate fi cea mai inspirată alegere în ceea ce privește corpurile de iluminat din amenajarea barului pentru living. Câteva astfel de elemente vor accentua și mai mult zona mesei barului, atâta vreme cât vor fi plasate deasupra acesteia. 

Decorațiuni și textile tranziționale de bar pentru living 

Atunci când vorbim despre decorațiuni pentru bar, posibilitățile pe care stilul tranzițional le oferă sunt infinite. Desigur, decorațiunile în exces nu sunt un punct forte al acestui stil, așa că te poți rezuma oricând doar la o vază de teracotă albă amplasată pe masa de bar și un covor natur din cânepă Gokak Nat, în culori neutre, delimitând zona scaunelor de bar. 

amenajare-bar-pentru-living-in-stil-tranzitional-4

Acum știi în ce constă amenajarea unui bar pentru living, dar și cum să integrezi cu succes stilul tranzițional în decorul acestui spațiu ideal pentru relaxare și distracție. Pune în practică ideile menționate în acest articol și lasă frâu liber imaginației atunci când începi amenajarea barului în locuința ta. O să-ți placă ce rezultă! 

 

Articolul precedent Articolul urmator

RSS