Amenajare cameră copil în stil tranzițional: idei practice și poze


Caracteristicile stilului tranzițional în amenajarea unei camere

Stilul tranzițional este o îmbinare inteligentă între finisaje moderne, tradiționale, dar și între materiale țesături și mobilier, echivalând astfel cu un stil atemporal și un design clasic. 


Amenajarea unui dormitor de copii în stil tranzițional, presupune alegerea unui mobilier simplu, dar sofisticat, în culori adecvate, cum ar fi maro închis ori o combinație de bronz, vanilie și taupe. Texturile utilizate au un ton de simplitate, dar oferă un aspect atractiv. Rezultatul este o atmosferă senină și neutră, înfășurată într-un cadrul liniștit. 


Deși există mult interpretări ale acestui stil, trasăturile de bază de la care pornește totul sunt evindențiate în continuare. 

  • Alege culori neutre, care vor scoate în evidență forma mobilierului și a decorațiunilor.
  • Încorporează elemente texturale precum lemn, sticlă, lac, ratan, textile, metal, inox.
  • Limitează utilizarea accesoriilor, dar adaugă personalitate prin detalii ingenioase și mixuri inteligente,  care atrag atenția dar nu obosesc ochii. 
  • Alege obiecte decorative de impact, dar fără să încarci atmosfera. Sunt de preferat obiectele mari în număr mic, decât obiectele mici dar dar în număr mare. 

Mobila

Mobilierul specific stilului tranzițional combină elemente de design contemporan tradițional și modern, creând un aspect foarte actual și în tendințe. Chiar dacă aceste două stiluri pot părea în contradicție unul cu celălalt, mobilierul modern și cel tradițional se completează reciproc, creând o cameră adolescenți care împrumută din ambele tradiții, pentru a crea ceva clasic, dar în același timp proaspăt. Altfel spus, în designul tranzițional, mobila pentru adolescenți ia tot ce este mai bun din ambele stiluri, creând un design unic și foarte actual.


Poate mai mult decât în cazul altor stiluri de design interior, elementele majore ale mobilierului tranzițional sunt mai variate, deoarece se regăsesc atât componente din stilul tradițional cât și modern. Cu cât elementele sunt mai variate, cu atât ele creează o combinație atentă, obținând astfel un echilibru între cele două extreme. 


Decorațiunile

Aici nu este cazul să te orientezi spre tendințele neutre, tradiționale, deoarece te poți distra cu accesoriile colorate care vor da personalitate chiar și camerei bebelușului. Adaugă luminozitate cu perdele colorate și oferă căldură cu așternuturi din materiale fine. Pentru o notă de extravaganță, poți retapița piesele de mobilier preferate, cu un material texturat, de impact. 


Culorile

O culoare admisă în stilul tranzițional, este una care prezintă un echilibru puternic între tonurile calde și reci. Majoritatea culorilor pot avea, de exemplu, 90% dintr-un ton cald și 10% ton rece, însă o culoare tranzițională atinge 50/50 sau maxim 60/40 proporția dintre tonuri. Dacă  ai nevoie de idei de amenajare cameră pentru copil, ce conține deja tonuri de galben sau bronz auriu, este recomandat să eviți introducerea unui gri rece sau albastru puternic, deoarece au foarte puține tonuri calde. În acest fel, nu se creează suficient echilibru pentru a contribui la o tranziție lină a semitonurilor. 

 

Corpurile de iluminat

Pentru iluminarea și amenajarea unei camere de copil școlar, în stilul tranzițional, va trebui să alegi piese simple dar sofisticate, minimaliste, dar practice. Culorile neutre sunt foarte frecvent utilizate, iar unul dintre materialele cele mai apreciate este lemnul, fiind un semn distinctiv al designului de tranziție. Finisajele din țesături, adesea utilizate în unele aplicații tranziționale, vor aduce o senzație confortabilă camerei. Corpurile de iluminat tranziționale reprezintă un stil de decorare ce este adesea considerat o versiune casual a designului tradițional. Spre deosebire de iluminatul clasic, stilul de iluminare tranzițional se concentrează mai mult pe confort decât pe funcția ornamentală, chiar dacă generează o ambianță mai caldă și minimalistă. Liniile curate, culorile neutre și desenele subtile, se potrivesc cu aproape orice stil decorativ, deoarece pot oferi o iluminare liniștitoare și complementară. 

Un stil tradițional de iluminare va oferi doar atingerea potrivită, atunci când vrei să scoți în evidență un punct focal. Chiar dacă este bun și discret, un corp de iluminat tranzițional reușește să ofere în același timp, o eleganță avansată pentru pasionații de design. Pentru un rezultat sofisticat dar simplu, ține cont de următoarele recomandări:

  • Alege forme multiple din sticlă
  • Include finisaje de alamă, cristal și metal
  • Poți asocia tonuri de bronz, auriu, nichel mat sau lucios
  • Fă senzație cu niște corpuri de iluminat care includ tehnologii avansate, cu incandescență, fluorescență, halogen și LED
  • O notă personală poți adăuga cu ajutorul candelabrelor, al lampadarelor, luminilor încastrate sau benzile cu LED-uri

Idei de amenajare pentru camera de fată

Gândește-te la o cameră frumoasă și delicată, în care fetița ta va crește și se va transforma într-o viitoare adolescentă. Poți adăuga o notă capricioasă cu buline sau un perete cu tapet strălucitor, iar apoi construiește pe baza pasiunilor celei mici. Dacă îi place să citească, adaugă un colț de lectură confortabilă. Iubește baletul? Cum ar fi o oglindă mare pe un perete și propria ei bară pentru dans? Nu este nevoie de eforturi mari pentru ca visele micuței tale să devină realitate, iar elementele pot fi completate sau adăugate pe măsură ce anii trec, iar pasiunile se schimbă.

Amenajare cameră copil în stil tranzițional: idei practice și poze 1

Covor 3D roz, casa de joacă

Covoarele 3D roz, Casa de joacă, sunt proiectate de o mamă arhitectă, având în vedere dezvoltarea sănătoasă și bunăstarea copilului dumneavoastră. Calitatea tridimensională oferă o gamă de texturi frumoase și tactile. Nu este doar un covor de joacă - de asemenea, arată fabulos în orice dormitor sau cameră.

Idei de amenajare pentru camera de băiat

Cel mai bun mod pentru a crea o cameră pe care băiatul tău să o iubească, este să fii atent la preferințele lui și să le transformi în realitate. Începe cu lucrurile pe care le iubește, adaugă multe jucării și distracție, dar oferă-i destul spațiu pentru a crește nestingherit. Dacă ai setat un buget care îți limitează alegerile, poți opta pentru un spațiu versatil, care să cuprindă atât interesele actuale ale băiatului tău, cât și suficiente posibilități de adaptare, inclusiv pentru atunci când va fi la liceu. Indiferent ce alegi, nu uita să pui pe primul loc joaca. Până la urmă, doar o dată este copil. 

 Amenajare cameră copil în stil tranzițional idei practice și poze 2

 Covor 3D gri, circuit

Covoarele 3D gri, Circuit, sunt proiectate de o mamă arhitectă, având în vedere dezvoltarea sănătoasă și bunăstarea copilului tău. Calitatea tridimensională oferă o gamă de texturi frumoase și tactile. Covoarele sunt o zona de distracție și creativitate pentru copii unde mașinile devin vâlvâitoare, păpușile dansează, iar avioanele zboară.

 Amenajarea camerei pentru doi copii

 

Canapea mov 2 sau 3 locuri, flexibila, Jet

Canapea mov, 2 sau 3 locuri Jet, colectia Ambivalenz devine un sistem de canapele extrem de flexibil, datorita modulelor ce pot fi combinate. Sunt posibile mai mult de 20 de aranjamente diferite: canapea, șezlong, bancă, două fotolii, insulă de șezut, patru scaune, pentru a numi doar câteva. În interiorul fiecărui modul există nu numai un cadru stabil din placaj acoperit cu curele de tapițerie, ci și o căptușeală din spumă rece formată din trei straturi diferite.

 Covor lâna, lucrat manual, Zebra

Covor lâna, lucrat manual, Zebra

Covorul Zebra este o interpretare modernă a distinctivului Animal african cu dungile sale unice alb-negru. Aspectul său grafic îl face perfect în orice cameră de adăugat umor și căldură acasă. Lucrat manual din lână 100%, țesut cu atenție în culori și detalii precise.

Idei pentru amenajarea camerei copilului în funcție de vârstă

Crearea unui spațiu pentru micuțul tău, în care să poată să se joace și să se exprime în mod natural, ar trebui să fie o experiență distractivă, dar și provocatoare. Până la urmă, o cameră frumoasă și funcțională, pe care copilul tău o va iubi multă vreme de acum încolo, poate fi un proiect cu standarde înalte. Fie că începi de la zero sau că vrei să îmbunătățești un spațiu existent, poți găsi în continuare câteva recomandări care îți vor face alegerile mai inspirate. 

Amenajarea camerei bebelușului

Amenajare cameră copil în stil tranzițional idei practice și poze 5

Animal de plus L, S Colectia ZOO Panda

Colecția Zoo este o colecție jucăușă de jucării drăgălașe realizate într-o versiune mare, supradimensionată și o versiune mini „ursuleț de pluș”. Cele trei animale, tucanul, panda și balena reprezintă elementele: aerul, pământul și apa. Sunt fabricate din material textil ce are in compozitie 80% lână, 20% viscoză, iar umplutura este dintr-o singură bucată de spumă.

Amenajarea camerei pentru un copil de 3 ani

Oglinda copii, Ice Cream

Oglinda Inghetata este o piesă decorativă care este inspirată de dulciurile noastre preferate. Dimensiunile subțiri facilitează amplasarea în orice cameră pentru a adăuga personalitate și umor casei tale.

Amenajarea camerei pentru un copil de 10 ani

 Comoda 3 sertare, MDF vopsit alb, Bulldog

Transformers: un bulldog si un terrier. Se plimba pe străzi, latra si au aventuri “banale”. I-a “vrajit” o pisica pe care au lătrat-o. Așa au ajuns sa aiba geometrie variabila. Unul se lungeste si altul se umfla. Un terrier care devine banca si un bulldog care devine comoda. Caini “nazdravani” cu sertare.Personajele din cartea “2 metri lătrați” devin piese de mobilier in viata reala. Ham_eroi utili. Cand se aprind ii cheama Ham_led si Bec_ham. Dar asta e deja o poveste despre lămpi de veghe; pentru iubitorii de caini de jucarie. La joaca!

Amenajarea camerei pentru un adolescent

 Dulap copii, lemn stratificat, 3 cutii verde menta, gri, bleu, SILVA

O colecție jucăușă care contribuie la crearea unui climat interior sănătos și ajută copiii să crească într-un mediu sigur, fără substanțe nocive. Pornită din dorința de a avea alternative naturale la produsele de plastic care ne înconjoară copiii zi de zi, colecția Silva este realizată integral din lemn și finisată cu produse non-toxice. Depozitarea  din  camera   copiilor   trebuie sa fie cat mai flexibilă, de aceea fiecare cutie din dulapul pentru cărți și jucării se poate muta acolo unde este  nevoie,  iar seara se pune totul la loc, pentru avea o camera ordonată. Cele 3 cutii sunt pe roți, iar cutiile colorate cu mâner se pot scoate cu totul. 

Camera unui copil este spațiul în care se va juca, va crea, va studia și se va relaxa. Este o zonă destinată celor mai mici membri ai familiei, și prietenilor lor, așa că este corect să îți pui la contribuție toată creativitatea atunci când alegi decorațiunile. Cei mici vor avea probabil diverse preferințe de care este bine să ții cont, chiar dacă nu ești întru totul convins că nu vei face alte modificări în cel mai scurt timp.

Articolul precedent Articolul urmator

RSS